Home

Vancouver, BC renovation/Residential

This house was a huge renovation in West Vancouver.  The home owners Denise and Rob had bought and lived in this house for quite a few years intentionally before they finally went ahead with the renovation.   They were very clear they wanted to maximize the views and light natural light.  They are high on the North Shore mountains, the original house had few, small windows and dark choppy rooms. Denise is a painter, so she has a wonderful sense of balance and color.  They wanted the house to showcase the views of the water and forest surrounding.  The kitchen was kept perfectly functional and quiet, whites, greys and aluminum.  They wanted to hide the messy cooking area with the raised bar, which transformed into a sculptural and solid island.  I was a little concerned about the height of the bar at 42” but the kitchen is actually sunken by a two steps down from the living room, so it really works to be chatting from the bar stool to someone in the living room.  And I like how the cabinets follow the steps from the living room, it ties in the two spaces so well.  They built in the wine / beer fridge into the dry wall near the sliding glass doors, stealing space from the laundry room behind it, and keeping the ‘winos’ out of the cooking space!  They needed a second sink which is nicely tucked away beside the storage pantry.

Share this fantastic kitchen from ALNO Vancouver: